Een team van wetenschappers aan de Zweedse Uppsala University, waar één van de leidende onderzoeksinstituten in de wereld ondergebracht is, ontwikkelde een 'kankervretend' virus dat neuro-endocriene tumoren (waaraan ook Steve Jobs overleed) de wereld uit zou kunnen helpen.

Maar dit potentieel baanbrekende kankeronderzoek dreigde stopgezet te worden, omdat de Zweedse wetenschappers niet genoeg geld verzameld kregen om hun werk te kunnen verderzetten.

iCancer

Dat was echter buiten Alexander Masters gerekend, een 46-jarige auteur wiens beste vriend aan neuro-endocriene kanker lijdt. Hij zette de zogenaamde 'iCancer' campagne op poten. Het project werd gepromoot via websites en publiciteit op internationale radio en tv, en werd op de crowdfundingsite Indiegogo geplaatst.

Internetgebruikers uit meer dan 30 landen schaarden zich achter iCancer, en hielpen Masters en de Zweedse onderzoekers aan 2 miljoen pond (2,3 miljoen euro), het bedrag dat nodig was om het onderzoek te kunnen hervatten.

Een team van wetenschappers aan de Zweedse Uppsala University, waar één van de leidende onderzoeksinstituten in de wereld ondergebracht is, ontwikkelde een 'kankervretend' virus dat neuro-endocriene tumoren (waaraan ook Steve Jobs overleed) de wereld uit zou kunnen helpen. Maar dit potentieel baanbrekende kankeronderzoek dreigde stopgezet te worden, omdat de Zweedse wetenschappers niet genoeg geld verzameld kregen om hun werk te kunnen verderzetten. iCancerDat was echter buiten Alexander Masters gerekend, een 46-jarige auteur wiens beste vriend aan neuro-endocriene kanker lijdt. Hij zette de zogenaamde 'iCancer' campagne op poten. Het project werd gepromoot via websites en publiciteit op internationale radio en tv, en werd op de crowdfundingsite Indiegogo geplaatst. Internetgebruikers uit meer dan 30 landen schaarden zich achter iCancer, en hielpen Masters en de Zweedse onderzoekers aan 2 miljoen pond (2,3 miljoen euro), het bedrag dat nodig was om het onderzoek te kunnen hervatten.