Tech-IT bestaat sinds 2007 en telt vandaag zo'n vijftig mensen, waarvan veertig consultants. Het bedrijf draait een omzet van zo'n 18 miljoen euro per jaar en focust zich op consultancy en IT-oplossingen.

Met de overname, die via de lokale dochter CTG Luxemburg verloopt, mikt CTG op een aantal synergieën. Tegelijk is er weinig klantenoverlap. Tech-IT haalt ongeveer de helft van zijn omzet uit het bankwezen en lokale overheden. Dat wil zeggen dat de IT-multinational met de overname voet aan grond krijgt in het Luxemburgse bankwezen.

"CTG heeft hechte klantenrelaties in Luxemburg die zullen kunnen profiteren van Tech-IT's uitgebreide portfolio van software, hardware en integratiediensten." Aldus Filip Gydé, executive vicepresident en president van CTG Europa. Gydé, die als Belg binnenkort CEO van CTG wordt, zegt dat de overname past bij het plan om de Europese activiteiten uit te breiden.

De exacte overnameprijs ligt nog niet vast, maar wordt door beide bedrijven geschat op 10,3 miljoen dollar (9 miljoen euro). CTG is van plan dat met een combinatie van cash en via een kredietopname te financieren. Beide raden van bestuur hebben de overname al goedgekeurd. Deze maand nog verwacht het goedkeuring van de Luxemburgse regulator.

Hamid Kaddour, directeur van Tech-IT, zal de integratie met het nieuwe moederbedrijf ondersteunen. Na de afronding wordt zijn bedrijf een dochter van CTG Luxemburg.

Tech-IT bestaat sinds 2007 en telt vandaag zo'n vijftig mensen, waarvan veertig consultants. Het bedrijf draait een omzet van zo'n 18 miljoen euro per jaar en focust zich op consultancy en IT-oplossingen.Met de overname, die via de lokale dochter CTG Luxemburg verloopt, mikt CTG op een aantal synergieën. Tegelijk is er weinig klantenoverlap. Tech-IT haalt ongeveer de helft van zijn omzet uit het bankwezen en lokale overheden. Dat wil zeggen dat de IT-multinational met de overname voet aan grond krijgt in het Luxemburgse bankwezen."CTG heeft hechte klantenrelaties in Luxemburg die zullen kunnen profiteren van Tech-IT's uitgebreide portfolio van software, hardware en integratiediensten." Aldus Filip Gydé, executive vicepresident en president van CTG Europa. Gydé, die als Belg binnenkort CEO van CTG wordt, zegt dat de overname past bij het plan om de Europese activiteiten uit te breiden.De exacte overnameprijs ligt nog niet vast, maar wordt door beide bedrijven geschat op 10,3 miljoen dollar (9 miljoen euro). CTG is van plan dat met een combinatie van cash en via een kredietopname te financieren. Beide raden van bestuur hebben de overname al goedgekeurd. Deze maand nog verwacht het goedkeuring van de Luxemburgse regulator.Hamid Kaddour, directeur van Tech-IT, zal de integratie met het nieuwe moederbedrijf ondersteunen. Na de afronding wordt zijn bedrijf een dochter van CTG Luxemburg.