De samenwerking hing al langer in de lucht, maar beide bedrijven hebben de deal nu bevestigd. Door samen te werken willen Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz, en BMW snellere stappen zetten met technologie voor zelfrijdende voertuigen en besparen op de kosten. Vanaf 2025 moet deze technologie beschikbaar zijn op de markt.

Er kunnen nog meerdere partners worden toegevoegd aan het samenwerkingsverband. Onlangs sloten Daimler en BMW ook al een pact rond mobiliteitsdiensten zoals meer elektrisch rijden, laadinfrastructuur, parkeren en autodeeldiensten. Het Duitse concern Volkswagen is dan weer in onderhandeling met het Amerikaanse Ford voor samenwerking bij autonoom rijden.

De samenwerking hing al langer in de lucht, maar beide bedrijven hebben de deal nu bevestigd. Door samen te werken willen Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz, en BMW snellere stappen zetten met technologie voor zelfrijdende voertuigen en besparen op de kosten. Vanaf 2025 moet deze technologie beschikbaar zijn op de markt. Er kunnen nog meerdere partners worden toegevoegd aan het samenwerkingsverband. Onlangs sloten Daimler en BMW ook al een pact rond mobiliteitsdiensten zoals meer elektrisch rijden, laadinfrastructuur, parkeren en autodeeldiensten. Het Duitse concern Volkswagen is dan weer in onderhandeling met het Amerikaanse Ford voor samenwerking bij autonoom rijden.