Apple heeft alle Chinese gebruikers laten weten dat hun iCloud-diensten voortaan door een Chinees bedrijf worden beheerd. Dat bedrijf is in handen van de zuidelijke provincie Guizhou. Zowel Apple als de Chinezen hebben toegang tot alle gegevens, staat in de gebruiksvoorwaarden. Op 28 februari worden de gegevens overgezet. Gebruikers die dat niet willen, kunnen hun account opzeggen. Apple bezweert dat de gegevens versleuteld worden opgeslagen en dat er geen achterdeurtjes zijn.

China wil strikt in de gaten houden waar zijn burgers online naar kijken. Onwelgevallige informatie wordt geblokkeerd met een zogeheten Chinese Firewall. Zo kunnen Chinezen geen gebruik maken van diensten als Gmail, Google Maps, Facebook, YouTube, Wikipedia, Twitter, Instagram en Pinterest. Ook diensten om die censuur te omzeilen, zoals virtuele privénetwerken, worden tegengehouden. Apple had die diensten al uit de App Store gehaald.

Apple heeft alle Chinese gebruikers laten weten dat hun iCloud-diensten voortaan door een Chinees bedrijf worden beheerd. Dat bedrijf is in handen van de zuidelijke provincie Guizhou. Zowel Apple als de Chinezen hebben toegang tot alle gegevens, staat in de gebruiksvoorwaarden. Op 28 februari worden de gegevens overgezet. Gebruikers die dat niet willen, kunnen hun account opzeggen. Apple bezweert dat de gegevens versleuteld worden opgeslagen en dat er geen achterdeurtjes zijn.China wil strikt in de gaten houden waar zijn burgers online naar kijken. Onwelgevallige informatie wordt geblokkeerd met een zogeheten Chinese Firewall. Zo kunnen Chinezen geen gebruik maken van diensten als Gmail, Google Maps, Facebook, YouTube, Wikipedia, Twitter, Instagram en Pinterest. Ook diensten om die censuur te omzeilen, zoals virtuele privénetwerken, worden tegengehouden. Apple had die diensten al uit de App Store gehaald.