De nieuwe cd van David Bowie - vanaf nu verkrijgbaar - wordt wereldwijd gepromoot via billboards die de hoes van het album afbeelden. Daarop staat een QR-code, die leidt naar de smartphone-app Aurasma van het door HP opgekochte bedrijf Autonomy.

Deze app activeert de camera van je smartphone. Als je die vervolgens op de billboards richt, krijg je tal van interactieve extra's op je schermpje te zien, zoals de clip bij single 'The Stars (Are Out Tonight)' en een iTunes-downloadlink.

Het resultaat ziet er zo uit:

Aurasma lanceerde eind vorig jaar al een Augmented Reality-campagne voor The Rolling Stones, en ontwikkelde in het recente verleden ook 'augmented' kranten en magazines voor onder meer De Telegraaf en Marie Claire.

De nieuwe cd van David Bowie - vanaf nu verkrijgbaar - wordt wereldwijd gepromoot via billboards die de hoes van het album afbeelden. Daarop staat een QR-code, die leidt naar de smartphone-app Aurasma van het door HP opgekochte bedrijf Autonomy. Deze app activeert de camera van je smartphone. Als je die vervolgens op de billboards richt, krijg je tal van interactieve extra's op je schermpje te zien, zoals de clip bij single 'The Stars (Are Out Tonight)' en een iTunes-downloadlink. Het resultaat ziet er zo uit: Aurasma lanceerde eind vorig jaar al een Augmented Reality-campagne voor The Rolling Stones, en ontwikkelde in het recente verleden ook 'augmented' kranten en magazines voor onder meer De Telegraaf en Marie Claire.