Dominique Leroy en John Porter, de CEO's van Proximus en Telenet, benadrukten het belang van investeringen in infrastructuur voor de digitale toekomst, waarbij verschillende toestellen via het internet verbonden zullen zijn.

'Juiste omstandigheden creëren voor Internet of Things'

De Open VLD-minister van Telecom De Croo maakte duidelijk dat hij die boodschap begrepen heeft. "Als we naar een 'internet of things' willen, moeten de juiste omstandigheden bestaan voor investeringen en toegang", zei De Croo op het evenement van het BIPT.

Ook benadrukte hij het belang van stabiliteit in de regelgeving en op fiscaal vlak. "Dat is een belangrijk element als we niet dezelfde vergissingen willen maken zoals met 4G. Het moet onze ambitie zijn om als één van de eersten 5G te hebben", benadrukte hij.

De Croo heeft nog als jobstudent bij een telecomoperator gewerkt

Eerder op donderdag had De Croo, die zich terloops liet ontvallen in de jaren negentig nog als jobstudent gewerkt te hebben voor een telecomoperator, al gezegd dat hij het plan van het Brussels Gewest op een taks op gsm-masten in te voeren "niet verstandig" vindt. Proximus, Mobistar en Base riepen vorige week nog inderhaast de pers bijeen om hun ongenoegen over de taks, die eerder al in Wallonië werd ingevoerd, te ventileren.

(Belga/MI)

Dominique Leroy en John Porter, de CEO's van Proximus en Telenet, benadrukten het belang van investeringen in infrastructuur voor de digitale toekomst, waarbij verschillende toestellen via het internet verbonden zullen zijn. De Open VLD-minister van Telecom De Croo maakte duidelijk dat hij die boodschap begrepen heeft. "Als we naar een 'internet of things' willen, moeten de juiste omstandigheden bestaan voor investeringen en toegang", zei De Croo op het evenement van het BIPT. Ook benadrukte hij het belang van stabiliteit in de regelgeving en op fiscaal vlak. "Dat is een belangrijk element als we niet dezelfde vergissingen willen maken zoals met 4G. Het moet onze ambitie zijn om als één van de eersten 5G te hebben", benadrukte hij. Eerder op donderdag had De Croo, die zich terloops liet ontvallen in de jaren negentig nog als jobstudent gewerkt te hebben voor een telecomoperator, al gezegd dat hij het plan van het Brussels Gewest op een taks op gsm-masten in te voeren "niet verstandig" vindt. Proximus, Mobistar en Base riepen vorige week nog inderhaast de pers bijeen om hun ongenoegen over de taks, die eerder al in Wallonië werd ingevoerd, te ventileren.(Belga/MI)