Gebruikers raken hun mobiele telefoon gemiddeld 150 keer per dag aan, vaak zonder hun handen te hebben gewassen. Daardoor wordt hun toestel bedolven onder de bacteriën, zoals deze foto's van de Britse University of Surrey laten zien:

Crowdfunding

Parx Plastics, een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk, wil dat probleem verhelpen met een antibacterieel hoesje dat bovendien milieuvriendelijk is - eerst voor de iPhone 6, en bij succes ook voor andere telefoontypes. "Het hoesje houdt je telefoon veel properder, want het doodt tot 99 procent van de bacteriën binnen de vierentwintig uur", meent het bedrijf.

Parx Plastics
© Parx Plastics

"We willen de hoesjes snel ontwikkelen en op de markt te brengen", zegt algemeen directeur Michaël van der Jagt van Parx. Om op korte termijn voldoende geld bij elkaar te krijgen, wendt het bedrijf zich met haar project tot het crowdfundingplatform Kickstarter. Parx Plastics heeft op het moment van schrijven wel nog een lange weg te gaan: er rest hen nog 28 dagen om 7.800 euro op te halen.

Bron: Automatiseringgids

Gebruikers raken hun mobiele telefoon gemiddeld 150 keer per dag aan, vaak zonder hun handen te hebben gewassen. Daardoor wordt hun toestel bedolven onder de bacteriën, zoals deze foto's van de Britse University of Surrey laten zien:Crowdfunding Parx Plastics, een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk, wil dat probleem verhelpen met een antibacterieel hoesje dat bovendien milieuvriendelijk is - eerst voor de iPhone 6, en bij succes ook voor andere telefoontypes. "Het hoesje houdt je telefoon veel properder, want het doodt tot 99 procent van de bacteriën binnen de vierentwintig uur", meent het bedrijf. "We willen de hoesjes snel ontwikkelen en op de markt te brengen", zegt algemeen directeur Michaël van der Jagt van Parx. Om op korte termijn voldoende geld bij elkaar te krijgen, wendt het bedrijf zich met haar project tot het crowdfundingplatform Kickstarter. Parx Plastics heeft op het moment van schrijven wel nog een lange weg te gaan: er rest hen nog 28 dagen om 7.800 euro op te halen.Bron: Automatiseringgids