De iPhone 6 barst van de bacteriën: dit hoesje moet ze bestrijden

© Parx Plastics

Het aantal bacteriën op een iPhone 6 (en elke andere smartphone) is bijna niet te tellen – onderzoek zou aantonen dat een mobiele telefoon 18 procent meer bacteriën bevat dan een openbaar toilet. Een Brits bedrijf wil die ‘smartphone-bacteriën’ doden met een antibacterieel hoesje.

Gebruikers raken hun mobiele telefoon gemiddeld 150 keer per dag aan, vaak zonder hun handen te hebben gewassen. Daardoor wordt hun toestel bedolven onder de bacteriën, zoals deze foto’s van de Britse University of Surrey laten zien:

De iPhone 6 barst van de bacteriën: dit hoesje moet ze bestrijden

Crowdfunding

Parx Plastics, een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk, wil dat probleem verhelpen met een antibacterieel hoesje dat bovendien milieuvriendelijk is – eerst voor de iPhone 6, en bij succes ook voor andere telefoontypes. “Het hoesje houdt je telefoon veel properder, want het doodt tot 99 procent van de bacteriën binnen de vierentwintig uur”, meent het bedrijf.

De iPhone 6 barst van de bacteriën: dit hoesje moet ze bestrijden
© Parx Plastics

“We willen de hoesjes snel ontwikkelen en op de markt te brengen”, zegt algemeen directeur Michaël van der Jagt van Parx. Om op korte termijn voldoende geld bij elkaar te krijgen, wendt het bedrijf zich met haar project tot het crowdfundingplatform Kickstarter. Parx Plastics heeft op het moment van schrijven wel nog een lange weg te gaan: er rest hen nog 28 dagen om 7.800 euro op te halen.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content