Na enkele maanden vol geruchten, blijkt de deal nu toch rond te zijn: het is inderdaad het Japanse NTT Data dat met de it-dienstenafdeling van Dell aan de haal gaat. NTT Data betaalt 3,05 miljard dollar oftewel zo'n 2,72 miljard euro voor de it-dienstenafdeling die voorheen bekend stond als Perot Systems. Dat bedrijf werd in 1988 nog opgericht door voormalig Amerikaans presidentskandidaat Ross Perot en in 2009 verkocht aan Dell voor toen 3,9 miljard dollar. De afdeling voorziet voornamelijk overheden en grote ziekenhuizen van it-diensten.

Voor Dell is de verkoop belangrijk om de schulden te helpen financieren die het bedrijf aangegaan is om EMC over te nemen. Ter herinnering: een deal van bijna 60 miljard dollar. Dell zet daarom nog extra afdelingen in de etalage, zoals Quest Software en SonicWall volgens informatie van persbureau Reuters. Samen zouden die nog eens 4 miljard dollar waard zijn.

Voor NTT Data kadert de overname in een expansieplan om meer voet aan Amerikaanse grond te krijgen. Via de overname krijgt het bedrijf meteen toegang tot grote bedrijven in de gezondheidszorg, verzekeringen en financiële dienstenverlening. NTT Data heeft al een uitgebreid parcours met acquisities achter de rug. Everis is er daar eentje van. Op het niveau van de NTT Group, behoren ook Dimension Data en het voormalige NextiraOne tot dezelfde groep. Wat de overname van EMC betreft, hoopt Dell de deal te kunnen afronden tussen juli en oktober.

Na enkele maanden vol geruchten, blijkt de deal nu toch rond te zijn: het is inderdaad het Japanse NTT Data dat met de it-dienstenafdeling van Dell aan de haal gaat. NTT Data betaalt 3,05 miljard dollar oftewel zo'n 2,72 miljard euro voor de it-dienstenafdeling die voorheen bekend stond als Perot Systems. Dat bedrijf werd in 1988 nog opgericht door voormalig Amerikaans presidentskandidaat Ross Perot en in 2009 verkocht aan Dell voor toen 3,9 miljard dollar. De afdeling voorziet voornamelijk overheden en grote ziekenhuizen van it-diensten.Voor Dell is de verkoop belangrijk om de schulden te helpen financieren die het bedrijf aangegaan is om EMC over te nemen. Ter herinnering: een deal van bijna 60 miljard dollar. Dell zet daarom nog extra afdelingen in de etalage, zoals Quest Software en SonicWall volgens informatie van persbureau Reuters. Samen zouden die nog eens 4 miljard dollar waard zijn.Voor NTT Data kadert de overname in een expansieplan om meer voet aan Amerikaanse grond te krijgen. Via de overname krijgt het bedrijf meteen toegang tot grote bedrijven in de gezondheidszorg, verzekeringen en financiële dienstenverlening. NTT Data heeft al een uitgebreid parcours met acquisities achter de rug. Everis is er daar eentje van. Op het niveau van de NTT Group, behoren ook Dimension Data en het voormalige NextiraOne tot dezelfde groep. Wat de overname van EMC betreft, hoopt Dell de deal te kunnen afronden tussen juli en oktober.