De twee praten al een tijdje en volgens Recode wordt de deal later vandaag beklonken voor ongeveer 3,5 miljard dollar. Andere kandidaten voor de overname waren Atos en TCS. Al meldde Reuters drie weken geleden dat Dell momenteel exclusieve gesprekken voert met NTT Data. Dell geeft zelf geen commentaar op het gerucht.

Dell Services omvat onder meer Perrot Systems, dat Dell zelf in 2009 in huis nam voor 3,9 miljard dollar. Met de verkoop van deze en andere assets wil het bedrijf in totaal zo'n 10 miljard dollar ophalen om zo de overname van EMC, ter waarde van 67 miljard dollar, mee te financieren. Die overname kreeg vorige week trouwens nog de goedkeuring van de Europese Commissie.

De twee praten al een tijdje en volgens Recode wordt de deal later vandaag beklonken voor ongeveer 3,5 miljard dollar. Andere kandidaten voor de overname waren Atos en TCS. Al meldde Reuters drie weken geleden dat Dell momenteel exclusieve gesprekken voert met NTT Data. Dell geeft zelf geen commentaar op het gerucht.Dell Services omvat onder meer Perrot Systems, dat Dell zelf in 2009 in huis nam voor 3,9 miljard dollar. Met de verkoop van deze en andere assets wil het bedrijf in totaal zo'n 10 miljard dollar ophalen om zo de overname van EMC, ter waarde van 67 miljard dollar, mee te financieren. Die overname kreeg vorige week trouwens nog de goedkeuring van de Europese Commissie.