De eerdere aankondiging van Musk dat Tesla maandag een 'onverwacht' product zou onthullen, zorgde op internet voor veel speculatie. Volgens Amerikaanse media zou de aankondiging kunnen wijzen op de komst van een nieuw voertuig of verbeteringen in de systemen van Tesla's zelfrijdende auto's.

Het uitstel van de presentatie komt er nadat bekend werd dat de Duitse dienst voor het wegverkeer heeft bepaald dat Tesla in Duitsland niet meer de term 'Autopilot' mag gebruiken. Volgens de dienst is de naam verwarrend. Het is namelijk geen automatische piloot die zonder menselijke bestuurder kan, maar een hulpmiddel bij het rijden.

Musk onthult wél plannen met Panasonic en zonnepanelen

Musk ontulde vandaag wel andere plannen: het gaat samenwerken met Panasonic voor de bouw van zonnepanelen. Tesla werkt op andere terreinen al samen met het Japanse elektronicaconcern.

Met de onthulling van het plan wil Musk aandeelhouders overtuigen om in te stemmen met Tesla's overname van zonnepanelenmaker SolarCity. Musk is directeur van Tesla en tevens voorzitter bij SolarCity. De geboren Zuid-Afrikaan ziet veel synergievoordelen tussen de beide bedrijven, maar een aantal aandeelhouders ligt dwars.

Nieuw zonnedak

Elon Musk hoopt 28 oktober een nieuw zonnedak te kunnen presenteren. De geïntegreerde oplossing bestaat volgens de ondernemer uit zonnepanelen van SolarCity, een Tesla Powerwall 2.0 batterij en een Tesla lader.

Met Tesla's inlijving van SolarCity is een bedrag gemoeid van 2,6 miljard dollar, waarmee het de grootste overeenkomst in de historie van de zonnepanelenindustrie zou zijn. De aandeelhouders van beide bedrijven mogen op 17 november stemmen over de voorgenomen deal.

(ANP/WK)

De eerdere aankondiging van Musk dat Tesla maandag een 'onverwacht' product zou onthullen, zorgde op internet voor veel speculatie. Volgens Amerikaanse media zou de aankondiging kunnen wijzen op de komst van een nieuw voertuig of verbeteringen in de systemen van Tesla's zelfrijdende auto's.Het uitstel van de presentatie komt er nadat bekend werd dat de Duitse dienst voor het wegverkeer heeft bepaald dat Tesla in Duitsland niet meer de term 'Autopilot' mag gebruiken. Volgens de dienst is de naam verwarrend. Het is namelijk geen automatische piloot die zonder menselijke bestuurder kan, maar een hulpmiddel bij het rijden.Musk onthult wél plannen met Panasonic en zonnepanelenMusk ontulde vandaag wel andere plannen: het gaat samenwerken met Panasonic voor de bouw van zonnepanelen. Tesla werkt op andere terreinen al samen met het Japanse elektronicaconcern.Met de onthulling van het plan wil Musk aandeelhouders overtuigen om in te stemmen met Tesla's overname van zonnepanelenmaker SolarCity. Musk is directeur van Tesla en tevens voorzitter bij SolarCity. De geboren Zuid-Afrikaan ziet veel synergievoordelen tussen de beide bedrijven, maar een aantal aandeelhouders ligt dwars.Nieuw zonnedakElon Musk hoopt 28 oktober een nieuw zonnedak te kunnen presenteren. De geïntegreerde oplossing bestaat volgens de ondernemer uit zonnepanelen van SolarCity, een Tesla Powerwall 2.0 batterij en een Tesla lader.Met Tesla's inlijving van SolarCity is een bedrag gemoeid van 2,6 miljard dollar, waarmee het de grootste overeenkomst in de historie van de zonnepanelenindustrie zou zijn. De aandeelhouders van beide bedrijven mogen op 17 november stemmen over de voorgenomen deal.(ANP/WK)