De documenten zouden eerder deze maand zijn verstuurd naar partijen die betrokken zijn bij het libra-project. De Europese kartelautoriteiten zijn bang dat de libra marktverstorend kan werken bij onder meer uitwisseling van informatie en het gebruik van consumentengegevens. Ook andere toezichthouders, zoals in de Verenigde Staten en China, hebben al hun zorgen uitgesproken over de libra, bijvoorbeeld op het gebied van witwasserij, privacy en financiering van terrorisme.

Facebook kondigde de plannen voor de eigen cryptomunt in juni aan en het is de bedoeling dat de libra volgend jaar beschikbaar moet zijn. Facebook heeft beloofd alle zorgen bij toezichthouders weg te nemen voordat de digitale munt wordt gelanceerd.

De documenten zouden eerder deze maand zijn verstuurd naar partijen die betrokken zijn bij het libra-project. De Europese kartelautoriteiten zijn bang dat de libra marktverstorend kan werken bij onder meer uitwisseling van informatie en het gebruik van consumentengegevens. Ook andere toezichthouders, zoals in de Verenigde Staten en China, hebben al hun zorgen uitgesproken over de libra, bijvoorbeeld op het gebied van witwasserij, privacy en financiering van terrorisme.Facebook kondigde de plannen voor de eigen cryptomunt in juni aan en het is de bedoeling dat de libra volgend jaar beschikbaar moet zijn. Facebook heeft beloofd alle zorgen bij toezichthouders weg te nemen voordat de digitale munt wordt gelanceerd.