Het verdrag gaat over de opslag van gegevens van Europeanen in de Verenigde Staten. Doordat diensten als Google, Facebook en Twitter hun data opslaan in de VS, is er geen garantie voor hun privacy. De onthullingen van Edward Snowden deden het Europees Hof eind 2015 beslissen dat het verdrag daarom op de schop moest.

Dat besluit kwam er nadat in maart een Oostenrijkse rechtenstudent, Max Schrems, naar het Europees Hof stapte. Hij wil niet dat zijn data op servers in de VS komt te staan.

Wat het missen van de deadline voor het verdrag betekent is nog niet duidelijk. Het zou kunnen betekenen dat bedrijven geen data meer in de VS mogen opslaan, waardoor duizenden bedrijven verplicht zijn datacenters in de EU aan te leggen. Dinsdag overleggen de Europese privacywaakhonden over het nieuwe verdrag, mogelijk wordt dat als nieuwe deadline gezien.

Het verdrag gaat over de opslag van gegevens van Europeanen in de Verenigde Staten. Doordat diensten als Google, Facebook en Twitter hun data opslaan in de VS, is er geen garantie voor hun privacy. De onthullingen van Edward Snowden deden het Europees Hof eind 2015 beslissen dat het verdrag daarom op de schop moest.Dat besluit kwam er nadat in maart een Oostenrijkse rechtenstudent, Max Schrems, naar het Europees Hof stapte. Hij wil niet dat zijn data op servers in de VS komt te staan.Wat het missen van de deadline voor het verdrag betekent is nog niet duidelijk. Het zou kunnen betekenen dat bedrijven geen data meer in de VS mogen opslaan, waardoor duizenden bedrijven verplicht zijn datacenters in de EU aan te leggen. Dinsdag overleggen de Europese privacywaakhonden over het nieuwe verdrag, mogelijk wordt dat als nieuwe deadline gezien.