De Handelscommissie stemde volgens Reuters 34 tegen 1 voor een scherpere controle. Dat wil zeggen dat wie technologie verkoopt om bijvoorbeeld telefoongesprekken te onderscheppen, pc's te hacken of wachtwoorden te omzeilen, dat eerst moet aftoetsen met de overheid. Die zal onder meer kijken of de tools en diensten zouden ingezet worden door bijvoorbeeld regimes die hun bevolking onderdrukkken.

Vandaag wordt een dergelijke handelsbeperking al opgelegd, maar het gaat dan eerder om fysieke producten, zoals giftig of nucleair materiaal dat mogelijk kan worden gebruikt om bommen te maken

De huidige stemming is nog niet de definitieve stap. Vermoedelijk zal de stemming door het Europees Parlement in december of januari plaatsvinden. Nadien gaat de wet naar de lidstaten die ze dan op hun beurt moeten invoeren.

Het voorstel maakt volgens Tweakers wel een uitzondering voor encryptietechnieken. Dat omdat die technologie net wel nuttig is om afluisterpraktijken te voorkomen.

De Handelscommissie stemde volgens Reuters 34 tegen 1 voor een scherpere controle. Dat wil zeggen dat wie technologie verkoopt om bijvoorbeeld telefoongesprekken te onderscheppen, pc's te hacken of wachtwoorden te omzeilen, dat eerst moet aftoetsen met de overheid. Die zal onder meer kijken of de tools en diensten zouden ingezet worden door bijvoorbeeld regimes die hun bevolking onderdrukkken.Vandaag wordt een dergelijke handelsbeperking al opgelegd, maar het gaat dan eerder om fysieke producten, zoals giftig of nucleair materiaal dat mogelijk kan worden gebruikt om bommen te makenDe huidige stemming is nog niet de definitieve stap. Vermoedelijk zal de stemming door het Europees Parlement in december of januari plaatsvinden. Nadien gaat de wet naar de lidstaten die ze dan op hun beurt moeten invoeren.Het voorstel maakt volgens Tweakers wel een uitzondering voor encryptietechnieken. Dat omdat die technologie net wel nuttig is om afluisterpraktijken te voorkomen.