De regering gaat bovendien werk maken van verbetering van de techniek om deze onbemande toestellen te detecteren en weg te houden bij bijvoorbeeld vliegvelden en gevangenissen. Daarop vooruitlopend wordt de zone waarbinnen ze op dergelijke plekken niet mogen komen uitgebreid naar 5 kilometer. Nu is dat slechts in een straal van 1 kilometer.

De maatregelen zijn genomen naar aanleiding van de dronewaarnemingen op de Londense luchthaven Gatwick. Het leidde in de dagen voor kerst tot een grote chaos. Tienduizenden passagiers strandden doordat talloze vluchten uitvielen.

De regering gaat bovendien werk maken van verbetering van de techniek om deze onbemande toestellen te detecteren en weg te houden bij bijvoorbeeld vliegvelden en gevangenissen. Daarop vooruitlopend wordt de zone waarbinnen ze op dergelijke plekken niet mogen komen uitgebreid naar 5 kilometer. Nu is dat slechts in een straal van 1 kilometer.De maatregelen zijn genomen naar aanleiding van de dronewaarnemingen op de Londense luchthaven Gatwick. Het leidde in de dagen voor kerst tot een grote chaos. Tienduizenden passagiers strandden doordat talloze vluchten uitvielen.