De afgelopen maanden berichtten diverse media al over een eigen bitcoin-alternatief van Facebook dat GlobalCoin zou heten. Het bedrijf van topman Mark Zuckerberg zou al een jaar aan de ontwikkeling werken en daarbij samenwerken met verschillende bedrijven die zich met cryptomunten en handelsplatformen bezighouden.

Facebook zou de waarde van zijn eigen digitale munteenheid willen koppelen aan de dollar. Dat is een groot verschil met bijvoorbeeld bitcoin, die niet aan een andere valuta gekoppeld is en daardoor veel meer schommelingen laat zien.

De afgelopen maanden berichtten diverse media al over een eigen bitcoin-alternatief van Facebook dat GlobalCoin zou heten. Het bedrijf van topman Mark Zuckerberg zou al een jaar aan de ontwikkeling werken en daarbij samenwerken met verschillende bedrijven die zich met cryptomunten en handelsplatformen bezighouden.Facebook zou de waarde van zijn eigen digitale munteenheid willen koppelen aan de dollar. Dat is een groot verschil met bijvoorbeeld bitcoin, die niet aan een andere valuta gekoppeld is en daardoor veel meer schommelingen laat zien.