Nine Entertainment, een ander Australisch mediabedrijf, zou dan weer een intentieverklaring hebben ondertekend met Facebook. Dit melden de eigen media van die groep, maar het bedrijf zelf heeft het nieuws nog niet formeel bevestigd.

Protest

De overeenkomsten komen nadat het Australische parlement eind februari een mediawet goedkeurde die digitale platformen verplicht om media te betalen voor nieuws dat via hen wordt verspreid. Uit protest tegen de regelgeving had Facebook het gebruikers bijna een week lang onmogelijk gemaakt nieuws te lezen of te delen.

Google sloot eerder al gelijksoortige overeenkomsten met mediabedrijven.

Nine Entertainment, een ander Australisch mediabedrijf, zou dan weer een intentieverklaring hebben ondertekend met Facebook. Dit melden de eigen media van die groep, maar het bedrijf zelf heeft het nieuws nog niet formeel bevestigd.De overeenkomsten komen nadat het Australische parlement eind februari een mediawet goedkeurde die digitale platformen verplicht om media te betalen voor nieuws dat via hen wordt verspreid. Uit protest tegen de regelgeving had Facebook het gebruikers bijna een week lang onmogelijk gemaakt nieuws te lezen of te delen.Google sloot eerder al gelijksoortige overeenkomsten met mediabedrijven.