Facebook kreeg de boete vorig jaar in november. Het is de maximale boete die de privacywaakhond kan opleggen. Volgens de ICO overtrad Facebook de wet door de persoonlijke informatie van gebruikers onvoldoende te beschermen.

Tussen 2007 en 2014 hadden app-ontwikkelaars toegang tot persoonlijke gegevens van Facebookgebruikers, zonder dat die daar toestemming voor hadden gegeven. Het ging niet alleen om mensen die een Facebookapplicatie hadden gedownload, maar ook om gebruikers die bevriend waren met mensen die dat hadden gedaan.

Door de overeenkomst mag Facebook nu ook door de ICO vrijgegeven documenten gebruiken voor zijn interne onderzoek naar Cambridge Analytica. Dat lag deels stil en kan nu worden hervat.

Facebook kreeg de boete vorig jaar in november. Het is de maximale boete die de privacywaakhond kan opleggen. Volgens de ICO overtrad Facebook de wet door de persoonlijke informatie van gebruikers onvoldoende te beschermen.Tussen 2007 en 2014 hadden app-ontwikkelaars toegang tot persoonlijke gegevens van Facebookgebruikers, zonder dat die daar toestemming voor hadden gegeven. Het ging niet alleen om mensen die een Facebookapplicatie hadden gedownload, maar ook om gebruikers die bevriend waren met mensen die dat hadden gedaan.Door de overeenkomst mag Facebook nu ook door de ICO vrijgegeven documenten gebruiken voor zijn interne onderzoek naar Cambridge Analytica. Dat lag deels stil en kan nu worden hervat.