Je kan via een 'opt-out'-procedure op Facebook instellen dat je surfgedrag niet door de sociale netwerksite bijgehouden mag worden. Maar volgens de onderzoekers installeert Facebook tijdens die opt-out een cookie; een bestand dat aan de browser van gebruikers gelinkt wordt om toch informatie naar Facebook te kunnen sturen. Dat schrijft De Tijd.

Ook van uitgelogde gebruikers en mensen die geen Facebook-profiel hebben, zouden de surfgewoontes bijgehouden worden, aldus nog de onderzoekers.

Dit alles staat te lezen in een nieuwe versie van het rapport over Facebooks nieuwste privacybeleid dat de vakgroep ICT & Law van de KU Leuven ICRI in opdracht van de Privacycommissie en in samenwerking met iMinds-SMIT (VUB) opmaakte.

In een eerdere versie van dat rapport stond al dat Facebook 'in strijd met het Europees recht handelt' door 'te veel last op de schouders van gebruikers te leggen' en hen 'geen adequate informatie' te bezorgen.

Je kan via een 'opt-out'-procedure op Facebook instellen dat je surfgedrag niet door de sociale netwerksite bijgehouden mag worden. Maar volgens de onderzoekers installeert Facebook tijdens die opt-out een cookie; een bestand dat aan de browser van gebruikers gelinkt wordt om toch informatie naar Facebook te kunnen sturen. Dat schrijft De Tijd.Ook van uitgelogde gebruikers en mensen die geen Facebook-profiel hebben, zouden de surfgewoontes bijgehouden worden, aldus nog de onderzoekers.Dit alles staat te lezen in een nieuwe versie van het rapport over Facebooks nieuwste privacybeleid dat de vakgroep ICT & Law van de KU Leuven ICRI in opdracht van de Privacycommissie en in samenwerking met iMinds-SMIT (VUB) opmaakte. In een eerdere versie van dat rapport stond al dat Facebook 'in strijd met het Europees recht handelt' door 'te veel last op de schouders van gebruikers te leggen' en hen 'geen adequate informatie' te bezorgen.