Dat schrijft DeRedactie.be.

Facebook heeft zopas nieuwe, nogal verregaande gebruiksvoorwaarden ingevoerd. Tot onvrede van onder meer de Belgische Privacycommissie en staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein (Open VLD), die menen dat het nieuwe beleid van de sociale netwerkreus indruist tegen onze privacy- en consumentenwetgeving.

Tommelein zit vandaag samen met enkele Europese collega's, om te bekijken of er gerechtelijke stappen ondernomen kunnen worden tegen Facebook. De staatssecretaris heeft ook al gepleit voor een Europese privacywaakhond, die kan optreden tegen supranationale technologiespelers als Facebook, die vaak te sterk zijn voor de nationale autoriteiten.

Net nu komt Facebook over de brug. De sociale netwerksite, die eerder niet reageerde op de vraag van de Privacycommissie om de gebruiksvoorwaarden uit te stellen, stuurt aan op een gesprek met Tommelein. De staatssecretaris zegt blij te zijn met die aanvraag, schrijft DeRedactie nog.

Dat schrijft DeRedactie.be.Facebook heeft zopas nieuwe, nogal verregaande gebruiksvoorwaarden ingevoerd. Tot onvrede van onder meer de Belgische Privacycommissie en staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein (Open VLD), die menen dat het nieuwe beleid van de sociale netwerkreus indruist tegen onze privacy- en consumentenwetgeving.Tommelein zit vandaag samen met enkele Europese collega's, om te bekijken of er gerechtelijke stappen ondernomen kunnen worden tegen Facebook. De staatssecretaris heeft ook al gepleit voor een Europese privacywaakhond, die kan optreden tegen supranationale technologiespelers als Facebook, die vaak te sterk zijn voor de nationale autoriteiten. Net nu komt Facebook over de brug. De sociale netwerksite, die eerder niet reageerde op de vraag van de Privacycommissie om de gebruiksvoorwaarden uit te stellen, stuurt aan op een gesprek met Tommelein. De staatssecretaris zegt blij te zijn met die aanvraag, schrijft DeRedactie nog.