Facebook vraagt gesprek aan met staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein

Staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein (Open VLD) © Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Facebook heeft een gesprek aangevraagd met Bart Tommelein (Open VLD), die kritiek had geuit op de pas ingevoerde nieuwe gebruiksvoorwaarden van de sociale netwerksite. Tommelein is blij met de vraag van Facebook.

Dat schrijft DeRedactie.be.

Facebook heeft zopas nieuwe, nogal verregaande gebruiksvoorwaarden ingevoerd. Tot onvrede van onder meer de Belgische Privacycommissie en staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein (Open VLD), die menen dat het nieuwe beleid van de sociale netwerkreus indruist tegen onze privacy- en consumentenwetgeving.

Tommelein zit vandaag samen met enkele Europese collega’s, om te bekijken of er gerechtelijke stappen ondernomen kunnen worden tegen Facebook. De staatssecretaris heeft ook al gepleit voor een Europese privacywaakhond, die kan optreden tegen supranationale technologiespelers als Facebook, die vaak te sterk zijn voor de nationale autoriteiten.

Net nu komt Facebook over de brug. De sociale netwerksite, die eerder niet reageerde op de vraag van de Privacycommissie om de gebruiksvoorwaarden uit te stellen, stuurt aan op een gesprek met Tommelein. De staatssecretaris zegt blij te zijn met die aanvraag, schrijft DeRedactie nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content