De eerste meldingen van het probleem ontstonden maandag waarbij gebruikers klaagden dat Facebook onbereikbaar was vanop een vaste of mobiele internetverbinding van Proximus of dochterbedrijf Scarlet. De site was onbereikbaar, net zoals dochterbedrijf Instagram.

Bij Belgacom horen we dat het om een saturatieprobleem gaat veroorzaakt door bepaalde links met Facebook. "Vooral dinsdag tussen 18u en 22u hebben een aantal klanten een connectieprobleem kunnen ondervinden.

Het probleem was echter wel te omzeilen voor gevorderde gebruikers. Zo liet een lezer aan Data news weten dat het vooral een DNS-probleem was. Wie zijn DNS-instellingen wijzigde naar die van Google kon zo gewoon op het sociale netwerk zonder problemen.

De eerste meldingen van het probleem ontstonden maandag waarbij gebruikers klaagden dat Facebook onbereikbaar was vanop een vaste of mobiele internetverbinding van Proximus of dochterbedrijf Scarlet. De site was onbereikbaar, net zoals dochterbedrijf Instagram.Bij Belgacom horen we dat het om een saturatieprobleem gaat veroorzaakt door bepaalde links met Facebook. "Vooral dinsdag tussen 18u en 22u hebben een aantal klanten een connectieprobleem kunnen ondervinden.Het probleem was echter wel te omzeilen voor gevorderde gebruikers. Zo liet een lezer aan Data news weten dat het vooral een DNS-probleem was. Wie zijn DNS-instellingen wijzigde naar die van Google kon zo gewoon op het sociale netwerk zonder problemen.