Eerder werkte Fiat al samen met Google's Waymo aan de ontwikkeling van zelfrijdende wagens, maar dat houdt het Italiaans-Amerikaanse concern niet tegen om in een nieuw samenwerkingsverband te stappen. BMW, Intel, Mobileye en Fiat Chrysler tekenden vandaag een memorandum van overeenstemming om hun krachten te bundelen in de ontwikkeling van de technologie.

De samenwerking tussen de eerste drie bedrijven startte vorig jaar. Oorspronkelijk sloot software-ontwikkelaar Mobileye zich als onafhankelijk bedrijf aan, maar Intel nam de Israëlische partner voor miljarden over. Componentenmakers Continental uit Duitsland en Delphi uit de Verenigde Staten sloten zich eerder dit jaar bij de coalitie aan.

Het samenwerkingsverband wil eind dit jaar veertig autonome testvoertuigen op de weg hebben. Daarnaast wil het data verzamelen van Mobileyes vloot van honderd sterk geautomatiseerde voertuigen.

Eerder werkte Fiat al samen met Google's Waymo aan de ontwikkeling van zelfrijdende wagens, maar dat houdt het Italiaans-Amerikaanse concern niet tegen om in een nieuw samenwerkingsverband te stappen. BMW, Intel, Mobileye en Fiat Chrysler tekenden vandaag een memorandum van overeenstemming om hun krachten te bundelen in de ontwikkeling van de technologie.De samenwerking tussen de eerste drie bedrijven startte vorig jaar. Oorspronkelijk sloot software-ontwikkelaar Mobileye zich als onafhankelijk bedrijf aan, maar Intel nam de Israëlische partner voor miljarden over. Componentenmakers Continental uit Duitsland en Delphi uit de Verenigde Staten sloten zich eerder dit jaar bij de coalitie aan.Het samenwerkingsverband wil eind dit jaar veertig autonome testvoertuigen op de weg hebben. Daarnaast wil het data verzamelen van Mobileyes vloot van honderd sterk geautomatiseerde voertuigen.