De deal zou deze maand al afgerond raken. Daarbij verhuist een deel van het onderzoek- en ontwikkelingsteam, zo'n tweehonderd mensen, mee naar Google.

Fossil maakt al een tijdje smartwatches onder een aantal eigen merknamen (Fossil, Misfit, Skagen, Zodiac,....) maar ook onder namen die het in licentie heeft (Puma, BMW, Diesel, DKNY, Michael Kors, Armani Exchange, enzovoort...).

In haar communicatie geeft Fossil beperkte details maar het lijkt erop dat het bedrijf niet zal stoppen met zelf smartwatches te maken.

In een gesprek met Wareable.com zegt Stacey Burr, vicepresident product management bij Wear OS (het besturingssysteem van Google voor smartwatches), dat Fossil technologie heeft die beter en uitgebreider aan bod kan komen bij Google.

Het lijkt er op dat Fossil werkt aan zeer uitzonderlijke technologie die binnenkort mogelijk op een Google smartwatch, of tenminste in Wear OS zal opduiken.

De deal zou deze maand al afgerond raken. Daarbij verhuist een deel van het onderzoek- en ontwikkelingsteam, zo'n tweehonderd mensen, mee naar Google.Fossil maakt al een tijdje smartwatches onder een aantal eigen merknamen (Fossil, Misfit, Skagen, Zodiac,....) maar ook onder namen die het in licentie heeft (Puma, BMW, Diesel, DKNY, Michael Kors, Armani Exchange, enzovoort...).In haar communicatie geeft Fossil beperkte details maar het lijkt erop dat het bedrijf niet zal stoppen met zelf smartwatches te maken. In een gesprek met Wareable.com zegt Stacey Burr, vicepresident product management bij Wear OS (het besturingssysteem van Google voor smartwatches), dat Fossil technologie heeft die beter en uitgebreider aan bod kan komen bij Google.Het lijkt er op dat Fossil werkt aan zeer uitzonderlijke technologie die binnenkort mogelijk op een Google smartwatch, of tenminste in Wear OS zal opduiken.