Fossil verkoopt smartwatchtechnologie aan Google

. © Gizmodo

Fossil verkoopt zijn technologie rond smartwatches voor 40 miljoen dollar. Het lijkt er op dat eerstgenoemde aan technologie werkt die de interesse van Google heeft aangewakkerd.

De deal zou deze maand al afgerond raken. Daarbij verhuist een deel van het onderzoek- en ontwikkelingsteam, zo’n tweehonderd mensen, mee naar Google.

Fossil maakt al een tijdje smartwatches onder een aantal eigen merknamen (Fossil, Misfit, Skagen, Zodiac,….) maar ook onder namen die het in licentie heeft (Puma, BMW, Diesel, DKNY, Michael Kors, Armani Exchange, enzovoort…).

In haar communicatie geeft Fossil beperkte details maar het lijkt erop dat het bedrijf niet zal stoppen met zelf smartwatches te maken.

In een gesprek met Wareable.com zegt Stacey Burr, vicepresident product management bij Wear OS (het besturingssysteem van Google voor smartwatches), dat Fossil technologie heeft die beter en uitgebreider aan bod kan komen bij Google.

Het lijkt er op dat Fossil werkt aan zeer uitzonderlijke technologie die binnenkort mogelijk op een Google smartwatch, of tenminste in Wear OS zal opduiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content