iOS blijkt niet in staat te zijn om tekstberichten met een combinatie van gewone ASCII-codes en zogeheten glyphs correct te verwerken. Wanneer zo'n berichtje op het scherm komt, start een iOS-apparaat zichzelf opnieuw op. Zo kan een lijntje Arabische tekst de iPhone doen herstarten. Naar verluidt werkt de methode om het iOS-apparaat tot een herstart te dwingen ook met berichten die via WhatsApp worden verspreid.

web
© web

Vooralsnog lijkt de bug alleen vervelend voor wie slachtoffer wordt van zo'n speciaal gecomponeerd tekstbericht. Er zijn geen aanwijzingen dat deze aanleiding geeft tot een hack van het systeem, al zit er altijd een risico op escalatie in dit soort denial-of-service-aanvallen.

Apple heeft het probleem tegenover 9to5Mac bevestigd, maar er is nog geen patch. Totdat die er is, kunnen gebruikers zich tegen het probleem wapenen door de preview-functie van berichten in het instellingenmenu uit te schakelen. En door voorzichtig te zijn met het openen van tekstberichten met onbekende afzender.

Het probleem doet zich ook voor op Mac-computers, schrijft Forbes.

Bron: Automatiseringgids

iOS blijkt niet in staat te zijn om tekstberichten met een combinatie van gewone ASCII-codes en zogeheten glyphs correct te verwerken. Wanneer zo'n berichtje op het scherm komt, start een iOS-apparaat zichzelf opnieuw op. Zo kan een lijntje Arabische tekst de iPhone doen herstarten. Naar verluidt werkt de methode om het iOS-apparaat tot een herstart te dwingen ook met berichten die via WhatsApp worden verspreid. Vooralsnog lijkt de bug alleen vervelend voor wie slachtoffer wordt van zo'n speciaal gecomponeerd tekstbericht. Er zijn geen aanwijzingen dat deze aanleiding geeft tot een hack van het systeem, al zit er altijd een risico op escalatie in dit soort denial-of-service-aanvallen. Apple heeft het probleem tegenover 9to5Mac bevestigd, maar er is nog geen patch. Totdat die er is, kunnen gebruikers zich tegen het probleem wapenen door de preview-functie van berichten in het instellingenmenu uit te schakelen. En door voorzichtig te zijn met het openen van tekstberichten met onbekende afzender.Het probleem doet zich ook voor op Mac-computers, schrijft Forbes.Bron: Automatiseringgids