Foutje in iOS doet iPhone struikelen over bepaalde sms’jes

© Reuters

Sommige iPhone-bezitters worden geconfronteerd met een vastlopend toestel na ontvangst van sms’jes die een combinatie van ASCII-codes en glyphs bevat, zoals bij Arabische tekens. De oorzaak is een foutje in iOS.

iOS blijkt niet in staat te zijn om tekstberichten met een combinatie van gewone ASCII-codes en zogeheten glyphs correct te verwerken. Wanneer zo’n berichtje op het scherm komt, start een iOS-apparaat zichzelf opnieuw op. Zo kan een lijntje Arabische tekst de iPhone doen herstarten. Naar verluidt werkt de methode om het iOS-apparaat tot een herstart te dwingen ook met berichten die via WhatsApp worden verspreid.

Foutje in iOS doet iPhone struikelen over bepaalde sms'jes
Foutje in iOS doet iPhone struikelen over bepaalde sms'jes
© web

Vooralsnog lijkt de bug alleen vervelend voor wie slachtoffer wordt van zo’n speciaal gecomponeerd tekstbericht. Er zijn geen aanwijzingen dat deze aanleiding geeft tot een hack van het systeem, al zit er altijd een risico op escalatie in dit soort denial-of-service-aanvallen.

Apple heeft het probleem tegenover 9to5Mac bevestigd, maar er is nog geen patch. Totdat die er is, kunnen gebruikers zich tegen het probleem wapenen door de preview-functie van berichten in het instellingenmenu uit te schakelen. En door voorzichtig te zijn met het openen van tekstberichten met onbekende afzender.

Het probleem doet zich ook voor op Mac-computers, schrijft Forbes.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content