De samenwerking moet gaan over onderzoek, ontwikkeling, ontwerp en fabricage van personal computers voor de mondiale markt. Tanaka wil nog niet zeggen wanneer de deal precies rond is. Het is nu vooral kijken hoe de beste synergie tussen de bedrijven kan plaatsvinden. Alle opties worden besproken.

Fujitsu heeft zijn pc-afdeling ondergebracht in het aparte bedrijf Fujitsu Client Computing Limited. Fujitsu wil zich meer focussen op zaken zoals datacenter, hybrid cloud, digitale transformatie en Internet Of Things.

De PC-markt krimpt al enkele jaren en dat leidt tot consolidatie. De drie partijen die de PC-markt nu domineren zijn HP, Lenovo en Dell. In september sprak Data News nog met Luca Rossi, de Europese topman van Lenovo. Hij gaf toen al aan dat er in de toekomst waarschijnlijk minder computerfabrikanten zullen overblijven.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

De samenwerking moet gaan over onderzoek, ontwikkeling, ontwerp en fabricage van personal computers voor de mondiale markt. Tanaka wil nog niet zeggen wanneer de deal precies rond is. Het is nu vooral kijken hoe de beste synergie tussen de bedrijven kan plaatsvinden. Alle opties worden besproken.Fujitsu heeft zijn pc-afdeling ondergebracht in het aparte bedrijf Fujitsu Client Computing Limited. Fujitsu wil zich meer focussen op zaken zoals datacenter, hybrid cloud, digitale transformatie en Internet Of Things.De PC-markt krimpt al enkele jaren en dat leidt tot consolidatie. De drie partijen die de PC-markt nu domineren zijn HP, Lenovo en Dell. In september sprak Data News nog met Luca Rossi, de Europese topman van Lenovo. Hij gaf toen al aan dat er in de toekomst waarschijnlijk minder computerfabrikanten zullen overblijven.In samenwerking met Dutch IT-Channel.