De deal werd eind 2017 al aangekondigd. T-Mobile Nederland betaalt eenmalig een bedrag van 190 miljoen euro voor de activiteiten van Tele2. Het Zweedse moederbedrijf van Tele2 heeft een kwart van de nieuwe onderneming in handen en Deutsche Telekom, dat eigenaar is van T-Mobile Nederland, de overige 75 procent.

De Europese Commissie ging in november al akkoord met de samensmelting. Europa stelde na onderzoek geen extra voorwaarden omdat de deal tussen de nummer 3 en 4 op de Nederlandse telecommarkt niet zou leiden tot marktverstoringen. Consumenten zullen niet duurder uit zijn en ook de kwaliteit van de dienstverlening komt, naar het oordeel van Europa, niet in het geding.

De deal werd eind 2017 al aangekondigd. T-Mobile Nederland betaalt eenmalig een bedrag van 190 miljoen euro voor de activiteiten van Tele2. Het Zweedse moederbedrijf van Tele2 heeft een kwart van de nieuwe onderneming in handen en Deutsche Telekom, dat eigenaar is van T-Mobile Nederland, de overige 75 procent.De Europese Commissie ging in november al akkoord met de samensmelting. Europa stelde na onderzoek geen extra voorwaarden omdat de deal tussen de nummer 3 en 4 op de Nederlandse telecommarkt niet zou leiden tot marktverstoringen. Consumenten zullen niet duurder uit zijn en ook de kwaliteit van de dienstverlening komt, naar het oordeel van Europa, niet in het geding.