Het Chinko Project beschermt een gebied van zo'n 17.600 km² aan de grens met Zuid-Soedan. De medewerkers werken onder meer met gedoneerde laptops op Windows 7 en Windows 8. Die zijn verbonden met het internet via een satellietverbinding.

Zo'n verbinding is echter een pak duurder dan een doorsnee breedbandlijn en rekent nog per megabyte aan. Dat vraagt enige zuinigheid in het internetverbruik. Op Reddit uit een van de medewerkers dan ook zijn frustratie nadat hij vaststelde dat er ongevraagd 6 gigabyte werd gedownload om Windows 10 op één van de toestellen te installeren. De eindbalans van de downloads was 17 gigabyte.

De schade van de ongevraagde update bleef gelukkig beperkt tot de hoge rekening. Maar aan The Register bevestigt een van de medewerkers dat dit soort toestanden ook ernstige gevolgen had kunnen hebben. "Als zo'n gedwongen update onze pc's doet crashen op het moment dat onze rangers onder vuur worden genomen en we hen moeten coördineren, dan had er mogelijk bloed aan Microsofts handen gekleefd."

Hoewel de reacties over Windows 10 zelf vrij positief zijn, laat het besturingssysteem zich vooral opvallen door zeer opdringerig te zijn. De afgelopen weken zagen we onder meer een professionele gamer die plots moest stoppen door de update alsook een weervrouw wiens kaarten plots werden voorzien van een pop-up. Sinds vorige week is Microsoft nog iets agressiever in zijn aanpak en kan je de pop-up zelfs niet meer wegklikken. Al bestaan er ook tips om de ongevraagde installatie te voorkomen.

Het Chinko Project beschermt een gebied van zo'n 17.600 km² aan de grens met Zuid-Soedan. De medewerkers werken onder meer met gedoneerde laptops op Windows 7 en Windows 8. Die zijn verbonden met het internet via een satellietverbinding.Zo'n verbinding is echter een pak duurder dan een doorsnee breedbandlijn en rekent nog per megabyte aan. Dat vraagt enige zuinigheid in het internetverbruik. Op Reddit uit een van de medewerkers dan ook zijn frustratie nadat hij vaststelde dat er ongevraagd 6 gigabyte werd gedownload om Windows 10 op één van de toestellen te installeren. De eindbalans van de downloads was 17 gigabyte.De schade van de ongevraagde update bleef gelukkig beperkt tot de hoge rekening. Maar aan The Register bevestigt een van de medewerkers dat dit soort toestanden ook ernstige gevolgen had kunnen hebben. "Als zo'n gedwongen update onze pc's doet crashen op het moment dat onze rangers onder vuur worden genomen en we hen moeten coördineren, dan had er mogelijk bloed aan Microsofts handen gekleefd."Hoewel de reacties over Windows 10 zelf vrij positief zijn, laat het besturingssysteem zich vooral opvallen door zeer opdringerig te zijn. De afgelopen weken zagen we onder meer een professionele gamer die plots moest stoppen door de update alsook een weervrouw wiens kaarten plots werden voorzien van een pop-up. Sinds vorige week is Microsoft nog iets agressiever in zijn aanpak en kan je de pop-up zelfs niet meer wegklikken. Al bestaan er ook tips om de ongevraagde installatie te voorkomen.