Dat schrijft The Register.

Gebruikers van Windows 7 en 8.1 hebben nog tot 29 juli om de update gratis te installeren en Microsoft wil het liefst dat zoveel mogelijk mensen dat doen. Na de introductie van Windows 10 vorige zomer pusht het bedrijf die update steeds heviger om dat voor elkaar te krijgen - tot grote ergernis van gebruikers die niet over willen stappen.

Eerder werd al duidelijk dat het niet langer volstond om de pop-up te sluiten om te voorkomen dat hij geïnstalleerd zou worden, want de automatisch ingeplande update ging dan gewoon verder. Gebruikers moesten goed lezen wat er stond en op een klein zinnetje klikken om de installatie te voorkomen.

Geen kruisje meer

Nu is Microsoft zelfs zover gegaan dat het venster niet meer te sluiten is. U moet nu verplicht een datum uitkiezen waarop de update uitgevoerd wordt en die datum valt niet meer te wijzigen, blijkt uit een screenshot van The Register.

Na de installatie is het nog 30 dagen mogelijk om terug te keren naar Windows 7 of 8.1, maar dit is een tijdrovende taak die behoorlijk vervelend is wanneer je niet om die installatie gevraagd hebt.

'Never 10'

Overigens bestaat er app die voorkomt dat u gevraagd wordt om te updaten. Het programmaatje heet simpelweg 'Never 10' en belooft alle updates van Windows 7 of 8.1 naar het nieuwe besturingssysteem te blokkeren. Never 10 zorgt ervoor dat de instellingen op je computer aanpast om ervoor te zorgen dat de installatie niet voltrokken zal worden.

.
© .
Dat schrijft The Register.Gebruikers van Windows 7 en 8.1 hebben nog tot 29 juli om de update gratis te installeren en Microsoft wil het liefst dat zoveel mogelijk mensen dat doen. Na de introductie van Windows 10 vorige zomer pusht het bedrijf die update steeds heviger om dat voor elkaar te krijgen - tot grote ergernis van gebruikers die niet over willen stappen.Eerder werd al duidelijk dat het niet langer volstond om de pop-up te sluiten om te voorkomen dat hij geïnstalleerd zou worden, want de automatisch ingeplande update ging dan gewoon verder. Gebruikers moesten goed lezen wat er stond en op een klein zinnetje klikken om de installatie te voorkomen. Geen kruisje meerNu is Microsoft zelfs zover gegaan dat het venster niet meer te sluiten is. U moet nu verplicht een datum uitkiezen waarop de update uitgevoerd wordt en die datum valt niet meer te wijzigen, blijkt uit een screenshot van The Register.Na de installatie is het nog 30 dagen mogelijk om terug te keren naar Windows 7 of 8.1, maar dit is een tijdrovende taak die behoorlijk vervelend is wanneer je niet om die installatie gevraagd hebt.'Never 10'Overigens bestaat er app die voorkomt dat u gevraagd wordt om te updaten. Het programmaatje heet simpelweg 'Never 10' en belooft alle updates van Windows 7 of 8.1 naar het nieuwe besturingssysteem te blokkeren. Never 10 zorgt ervoor dat de instellingen op je computer aanpast om ervoor te zorgen dat de installatie niet voltrokken zal worden.