Een onderzoek voor rekening van CSC bij een kleine honderd grote ondernemingen (meer dan 1000 werknemers) in 8 Europese landen leidde tot de 1ste Europese cio-barometer, met als titel: 'Crisis of breuken?'

Alle respect voor de dienstenleverancier die onlangs nog een 'cloud assessment'-service lanceerde, maar cloudcomputing lijkt de komende 2 tot 3 jaar absoluut niet tot de prioriteiten van de it-directies te behoren. Wat daarentegen wél leeft, zijn it-beveiliging, consolidatie/virtualisatie en integratie van bedrijfstoepassingen: zij vormen de top 3 van de investeringskrachtlijnen. Cloud wordt door slechts 24% van de cio's naar voren geschoven.

38% van de it-directeurs rekent dit jaar overigens op een stabilisatie van hun budgetten; 34% verwacht een (nieuwe) inkrimping en 27% spreekt van verhoging. Feit is dat de it-budgetten in 2010 het niveau van... 2005 zouden moeten evenaren.

Andere vaststelling is dat outsourcing zich lijkt te stabiliseren: 60% van de it-directies besteedt minder dan 25% van hun activiteiten uit, terwijl 22% tussen 25 en 50% outsourcet, en nog eens 16% meer dan 50%.

Een onderzoek voor rekening van CSC bij een kleine honderd grote ondernemingen (meer dan 1000 werknemers) in 8 Europese landen leidde tot de 1ste Europese cio-barometer, met als titel: 'Crisis of breuken?' Alle respect voor de dienstenleverancier die onlangs nog een 'cloud assessment'-service lanceerde, maar cloudcomputing lijkt de komende 2 tot 3 jaar absoluut niet tot de prioriteiten van de it-directies te behoren. Wat daarentegen wél leeft, zijn it-beveiliging, consolidatie/virtualisatie en integratie van bedrijfstoepassingen: zij vormen de top 3 van de investeringskrachtlijnen. Cloud wordt door slechts 24% van de cio's naar voren geschoven. 38% van de it-directeurs rekent dit jaar overigens op een stabilisatie van hun budgetten; 34% verwacht een (nieuwe) inkrimping en 27% spreekt van verhoging. Feit is dat de it-budgetten in 2010 het niveau van... 2005 zouden moeten evenaren. Andere vaststelling is dat outsourcing zich lijkt te stabiliseren: 60% van de it-directies besteedt minder dan 25% van hun activiteiten uit, terwijl 22% tussen 25 en 50% outsourcet, en nog eens 16% meer dan 50%.