Geen interesse voor cloud bij CIO

© Belga
Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De komende jaren absoluut geen prioriteit.

Een onderzoek voor rekening van CSC bij een kleine honderd grote ondernemingen (meer dan 1000 werknemers) in 8 Europese landen leidde tot de 1ste Europese cio-barometer, met als titel: ‘Crisis of breuken?’

Alle respect voor de dienstenleverancier die onlangs nog een ‘cloud assessment’-service lanceerde, maar cloudcomputing lijkt de komende 2 tot 3 jaar absoluut niet tot de prioriteiten van de it-directies te behoren. Wat daarentegen wél leeft, zijn it-beveiliging, consolidatie/virtualisatie en integratie van bedrijfstoepassingen: zij vormen de top 3 van de investeringskrachtlijnen. Cloud wordt door slechts 24% van de cio’s naar voren geschoven.

38% van de it-directeurs rekent dit jaar overigens op een stabilisatie van hun budgetten; 34% verwacht een (nieuwe) inkrimping en 27% spreekt van verhoging. Feit is dat de it-budgetten in 2010 het niveau van… 2005 zouden moeten evenaren.

Andere vaststelling is dat outsourcing zich lijkt te stabiliseren: 60% van de it-directies besteedt minder dan 25% van hun activiteiten uit, terwijl 22% tussen 25 en 50% outsourcet, en nog eens 16% meer dan 50%.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content