Het toestel, dat voor het Geodrone-project speciaal werd ontwikkeld door Atechsys, test momenteel of het pakjes kan afleveren over een afstand van 1.200 meter. Maar de ambities zijn een stuk groter, zo is de drone volgens beide bedrijven in staat om pakjes tot vier kilo met afmetingen van 40x30x20 cm af te leveren over een straal van twintig kilometer.

De test van Geopost beperkt zich momenteel tot opstijgen, vliegen, landen en terugvliegen naar het vertrekpunt. Maar als de koeriergroep slaagt in zijn opzet dan kan het een groot deel van zijn pakjes zo goed als automatisch laten bezorgen.

Het is niet de eerste keer dat een koerierdienst drones overweegt om lichte pakjes te bezorgen. Zo toonde Amazon een jaar geleden al een gelijkaardig project waarmee pakjes tot 2,3 kilo over een straal van zestien kilometer kunnen bezorgd worden. Vorig jaar zei Amazon-CEO Jef Bezos nog dat hij de toestellen binnen vier à vijf jaar wil gebruiken.

Het toestel, dat voor het Geodrone-project speciaal werd ontwikkeld door Atechsys, test momenteel of het pakjes kan afleveren over een afstand van 1.200 meter. Maar de ambities zijn een stuk groter, zo is de drone volgens beide bedrijven in staat om pakjes tot vier kilo met afmetingen van 40x30x20 cm af te leveren over een straal van twintig kilometer.De test van Geopost beperkt zich momenteel tot opstijgen, vliegen, landen en terugvliegen naar het vertrekpunt. Maar als de koeriergroep slaagt in zijn opzet dan kan het een groot deel van zijn pakjes zo goed als automatisch laten bezorgen.Het is niet de eerste keer dat een koerierdienst drones overweegt om lichte pakjes te bezorgen. Zo toonde Amazon een jaar geleden al een gelijkaardig project waarmee pakjes tot 2,3 kilo over een straal van zestien kilometer kunnen bezorgd worden. Vorig jaar zei Amazon-CEO Jef Bezos nog dat hij de toestellen binnen vier à vijf jaar wil gebruiken.