Het gaat om de zogenaamde Cruise Autonomous Vehicle (of kortweg Cruise AV), die het in de loop van volgend jaar wil laten rondrijden. Waar de wagen verschilt van de meeste andere zelfrijdende testvoertuigen is dat er geen stuur, gas- of rempedaal aanwezig is. In het midden zit een scherm een controlepaneel om te starten, de verwarming te regelen of om je vier waarschuwingslichten aan te zetten.

Het plan van GM en Cruise is om vanaf volgend jaar 2.600 wagens in te zetten in de VS. Om dat te mogen willen de autobouwers een uitzondering op de wetgeving vragen die anders zou bepalen dat er een persoon achter het stuur moet zitten. Wat praktisch gezien zeer lastig is in een wagen zonder stuur.

Veel meer details over het project zijn er nog niet bekend. De wagen zelf is gebaseerd op de Bolt EV, een elektrische Chevrolet. Vermoedelijk zal de wagen in eerste instantie door testers (en dus niet commercieel) worden ingezet, zoals Volvo momenteel doet. Al hintte GM zelf vorige maand ook naar geautomatiseerde taxi's voor het project.

Het gaat om de zogenaamde Cruise Autonomous Vehicle (of kortweg Cruise AV), die het in de loop van volgend jaar wil laten rondrijden. Waar de wagen verschilt van de meeste andere zelfrijdende testvoertuigen is dat er geen stuur, gas- of rempedaal aanwezig is. In het midden zit een scherm een controlepaneel om te starten, de verwarming te regelen of om je vier waarschuwingslichten aan te zetten.Het plan van GM en Cruise is om vanaf volgend jaar 2.600 wagens in te zetten in de VS. Om dat te mogen willen de autobouwers een uitzondering op de wetgeving vragen die anders zou bepalen dat er een persoon achter het stuur moet zitten. Wat praktisch gezien zeer lastig is in een wagen zonder stuur.Veel meer details over het project zijn er nog niet bekend. De wagen zelf is gebaseerd op de Bolt EV, een elektrische Chevrolet. Vermoedelijk zal de wagen in eerste instantie door testers (en dus niet commercieel) worden ingezet, zoals Volvo momenteel doet. Al hintte GM zelf vorige maand ook naar geautomatiseerde taxi's voor het project.