Google brengt de nieuwe functie in een nieuwe update van haar videochat-app Duo. Aan de hand van een kort filmpje of een audioboodschap, van maximaal 30 seconden, kan je voortaan een bericht achterlaten als je respondent niet beschikbaar is.

Duo kan nog het beste beschouwd worden als Google's antwoord op FaceTime voor iOS. Al heeft Apple's videochat-app op dit moment nog geen gelijkaardige voicemail-feature. De videoboodschappen van Duo doen wel denken aan diensten als Snapchat, waar alles draait om het versturen van korte filmpjes of bewerkte foto's. Al heeft Snapchat zelf ook een videobelfunctie die binnenkort ook in Instagram te zien zal zijn.

Volgens de zoekgigant wordt de update vanaf vandaag geleidelijk aan wereldwijd uitgerold voor zowel Android- als iOS-gebruikers.

Populairder dan Allo

Google lanceerde haar videochat-app samen met de berichtendienst Allo. De cijfers liegen er niet om: Duo heeft het in de voorbij jaren veel beter gedaan dan Allo. Op iOS verovert Duo de zeventiende plaats in de lijst van populairste sociale netwerk-apps, terwijl Allo tevreden moet zijn met plaats 93. Op Android was Allo goed voor meer dan 10 miljoen downloads, tegenover de 100 miljoen van Duo.

Google brengt de nieuwe functie in een nieuwe update van haar videochat-app Duo. Aan de hand van een kort filmpje of een audioboodschap, van maximaal 30 seconden, kan je voortaan een bericht achterlaten als je respondent niet beschikbaar is. Duo kan nog het beste beschouwd worden als Google's antwoord op FaceTime voor iOS. Al heeft Apple's videochat-app op dit moment nog geen gelijkaardige voicemail-feature. De videoboodschappen van Duo doen wel denken aan diensten als Snapchat, waar alles draait om het versturen van korte filmpjes of bewerkte foto's. Al heeft Snapchat zelf ook een videobelfunctie die binnenkort ook in Instagram te zien zal zijn. Volgens de zoekgigant wordt de update vanaf vandaag geleidelijk aan wereldwijd uitgerold voor zowel Android- als iOS-gebruikers.