Met de eigen winkels volgt Google het voorbeeld van bedrijven als Apple, Samsung en Sonos. Het is nog niet duidelijk hoeveel shops Google in totaal voorziet en of er ook buiten de Verenigde Staten vestigingen zullen komen. De eerste Store opent deze zomer de deuren in de New Yorkse wijk Chelsea, in het westen van het stadsdeel Manhattan.

Technische ondersteuning

Behalve mobiele telefoons en Nest-producten gaat Google ook Chromebook-computers en wearables (fitnesstrackers en smartwatches) van dochterbedrijf Fitbit in de winkels verkopen. Daarnaast kunnen consumenten er bestellingen ophalen en producten binnenbrengen ter reparatie. Ook wil Google technische ondersteuning voor zijn producten aanbieden in de winkel. Concurrent Apple doet dat ook in zijn Apple Stores, in de vorm van een Genius Bar.

Ook Microsoft had een aantal jaar eigen winkels, maar besloot daar uiteindelijk weer afscheid van te nemen. Nu heeft het bedrijf nog vier zogeheten 'experience centers' in Londen, New York, Sydney en thuisstad Redmond bij Seattle.

Met de eigen winkels volgt Google het voorbeeld van bedrijven als Apple, Samsung en Sonos. Het is nog niet duidelijk hoeveel shops Google in totaal voorziet en of er ook buiten de Verenigde Staten vestigingen zullen komen. De eerste Store opent deze zomer de deuren in de New Yorkse wijk Chelsea, in het westen van het stadsdeel Manhattan.Behalve mobiele telefoons en Nest-producten gaat Google ook Chromebook-computers en wearables (fitnesstrackers en smartwatches) van dochterbedrijf Fitbit in de winkels verkopen. Daarnaast kunnen consumenten er bestellingen ophalen en producten binnenbrengen ter reparatie. Ook wil Google technische ondersteuning voor zijn producten aanbieden in de winkel. Concurrent Apple doet dat ook in zijn Apple Stores, in de vorm van een Genius Bar.Ook Microsoft had een aantal jaar eigen winkels, maar besloot daar uiteindelijk weer afscheid van te nemen. Nu heeft het bedrijf nog vier zogeheten 'experience centers' in Londen, New York, Sydney en thuisstad Redmond bij Seattle.