Google gaat eigen winkels openen, de eerste in New York

Een impressie van hoe de Google Store in New York er ongeveer gaat uitzien. © Google

Google wil zijn elektronica, waaronder slimme luidsprekers, de Nest-thermostaten en Pixel-smartphones voortaan ook via eigen, fysieke winkels aan de man brengen. De eerste Google Store moet deze zomer de deuren openen in New York.

Met de eigen winkels volgt Google het voorbeeld van bedrijven als Apple, Samsung en Sonos. Het is nog niet duidelijk hoeveel shops Google in totaal voorziet en of er ook buiten de Verenigde Staten vestigingen zullen komen. De eerste Store opent deze zomer de deuren in de New Yorkse wijk Chelsea, in het westen van het stadsdeel Manhattan.

Technische ondersteuning

Behalve mobiele telefoons en Nest-producten gaat Google ook Chromebook-computers en wearables (fitnesstrackers en smartwatches) van dochterbedrijf Fitbit in de winkels verkopen. Daarnaast kunnen consumenten er bestellingen ophalen en producten binnenbrengen ter reparatie. Ook wil Google technische ondersteuning voor zijn producten aanbieden in de winkel. Concurrent Apple doet dat ook in zijn Apple Stores, in de vorm van een Genius Bar.

Ook Microsoft had een aantal jaar eigen winkels, maar besloot daar uiteindelijk weer afscheid van te nemen. Nu heeft het bedrijf nog vier zogeheten ‘experience centers’ in Londen, New York, Sydney en thuisstad Redmond bij Seattle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content