U kent James Damore als de man achter de 'Google-memo'. Daarin klaagde de (ondertussen ex-) Google-werknemer over de pogingen van de techreus om diversiteit binnen het bedrijf te verbeteren. Hij haalde daarbij onder meer 'biologische' factoren aan die vrouwen ongepast zouden maken voor het leiderschap.

De memo leidde tot een verhit debat binnen het bedrijf, en tot het ontslag van Damore. Daarop diende hij klacht in bij de NLRB, wegens discriminatie. Dat overheidsorgaan heeft nu zijn advies uitgesproken. Volgens de NLRB is Google hier niet de mond aan het snoeren van iemand die een andere mening heeft, maar werd hij ontslagen om het maken van 'discriminerende opmerkingen die niet bij wet beschermd zijn'.

De organisatie geeft het advies om de klacht te laten vallen, wat Damore ondertussen ook al gedaan heeft. Hij focust zich nu op groepsvordering die hij voor de rechtbank van Santa Clara heeft aangespannen tegen Google, ook al wegens discriminatie van blanke mannen.

U kent James Damore als de man achter de 'Google-memo'. Daarin klaagde de (ondertussen ex-) Google-werknemer over de pogingen van de techreus om diversiteit binnen het bedrijf te verbeteren. Hij haalde daarbij onder meer 'biologische' factoren aan die vrouwen ongepast zouden maken voor het leiderschap.De memo leidde tot een verhit debat binnen het bedrijf, en tot het ontslag van Damore. Daarop diende hij klacht in bij de NLRB, wegens discriminatie. Dat overheidsorgaan heeft nu zijn advies uitgesproken. Volgens de NLRB is Google hier niet de mond aan het snoeren van iemand die een andere mening heeft, maar werd hij ontslagen om het maken van 'discriminerende opmerkingen die niet bij wet beschermd zijn'. De organisatie geeft het advies om de klacht te laten vallen, wat Damore ondertussen ook al gedaan heeft. Hij focust zich nu op groepsvordering die hij voor de rechtbank van Santa Clara heeft aangespannen tegen Google, ook al wegens discriminatie van blanke mannen.