In de knuffelbeer die Google ontwikkelt, zijn er bijvoorbeeld microfoons geïnstalleerd in de oren, camera's in de ogen en een motor in de nek. Op die manier kan het speeltje reageren op geluid. Het zou in staat zijn een aantal op voorhand geregistreerde commando's te beantwoorden.

Gezinsleven

Via draadloze technologie (wifi of bluetooth) zou het ook in staat zijn contact te maken met andere elektronische apparaten, en kan het dienst doen als een gesofistikeerde afstandsbediening. In theorie kan het dus muziek of een film afspelen, op bevel van het kind. Daarbij zou zelfs gebruik kunnen gemaakt worden van gezichtsherkenning, zodat het apparaat de verschillende leden van een gezin kan herkennen.

In het patent is een sprake van een "antropomorf apparaat, dat de vorm kan hebben van een pop, een dier, een mythisch figuur of een levenloos voorwerp". De uitvinders zijn Richard Wayne DeVaul en Daniel Aminzade. Bij de patentaanvraag werden schetsen van een beertje en een konijn gevoegd.

(Belga/RR)

In de knuffelbeer die Google ontwikkelt, zijn er bijvoorbeeld microfoons geïnstalleerd in de oren, camera's in de ogen en een motor in de nek. Op die manier kan het speeltje reageren op geluid. Het zou in staat zijn een aantal op voorhand geregistreerde commando's te beantwoorden. Via draadloze technologie (wifi of bluetooth) zou het ook in staat zijn contact te maken met andere elektronische apparaten, en kan het dienst doen als een gesofistikeerde afstandsbediening. In theorie kan het dus muziek of een film afspelen, op bevel van het kind. Daarbij zou zelfs gebruik kunnen gemaakt worden van gezichtsherkenning, zodat het apparaat de verschillende leden van een gezin kan herkennen. In het patent is een sprake van een "antropomorf apparaat, dat de vorm kan hebben van een pop, een dier, een mythisch figuur of een levenloos voorwerp". De uitvinders zijn Richard Wayne DeVaul en Daniel Aminzade. Bij de patentaanvraag werden schetsen van een beertje en een konijn gevoegd. (Belga/RR)