Google neemt patent op intelligente teddybeer, die kind kan herkennen en helpen

Twee nog niet intelligente beertjes © REUTERS

Internetgigant Google heeft in de Verenigde Staten een patent aangevraagd voor intelligent speelgoed. Deze pluchen beertjes en konijnen zouden in staat zijn om menselijke aanwezigheid in een kamer te herkennen en zouden ook elektronische apparaten kunnen bedienen.

In de knuffelbeer die Google ontwikkelt, zijn er bijvoorbeeld microfoons geïnstalleerd in de oren, camera’s in de ogen en een motor in de nek. Op die manier kan het speeltje reageren op geluid. Het zou in staat zijn een aantal op voorhand geregistreerde commando’s te beantwoorden.

Gezinsleven

Via draadloze technologie (wifi of bluetooth) zou het ook in staat zijn contact te maken met andere elektronische apparaten, en kan het dienst doen als een gesofistikeerde afstandsbediening. In theorie kan het dus muziek of een film afspelen, op bevel van het kind. Daarbij zou zelfs gebruik kunnen gemaakt worden van gezichtsherkenning, zodat het apparaat de verschillende leden van een gezin kan herkennen.

In het patent is een sprake van een “antropomorf apparaat, dat de vorm kan hebben van een pop, een dier, een mythisch figuur of een levenloos voorwerp”. De uitvinders zijn Richard Wayne DeVaul en Daniel Aminzade. Bij de patentaanvraag werden schetsen van een beertje en een konijn gevoegd.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content