De Europese Commissie beschuldigde Google ervan zijn machtspositie te misbruiken. 'Het tegendeel is waar', aldus Google. 'Mensen hebben vandaag meer keuze dan ooit tevoren.'

De zoekgigant haalt in zijn blogpost, die gepubliceerd werd nog voor commissaris Margrethe Vestager officieel bekendmaakte dat ze Google van machtsmisbruik verdenkt, de goede resultaten aan van de gespecialiseerde websites die concurreren met zijn eigen zoekmachines.

'Als je kijkt naar shopping is het duidelijk dat er heel wat concurrentie is - onder meer van Amazon en eBay, twee van de grootste winkelsites ter wereld - en dat de resultaten van Google Shopping de concurrentie niet hebben geschaad', schrijft Amit Singhal, de eerste vicevoorzitter van Google.

Met grafieken probeert hij aan te tonen dat Google Shopping op de Franse, Duitse en Britse markt maar een kleine speler is.

(Belga/MI)

De Europese Commissie beschuldigde Google ervan zijn machtspositie te misbruiken. 'Het tegendeel is waar', aldus Google. 'Mensen hebben vandaag meer keuze dan ooit tevoren.'De zoekgigant haalt in zijn blogpost, die gepubliceerd werd nog voor commissaris Margrethe Vestager officieel bekendmaakte dat ze Google van machtsmisbruik verdenkt, de goede resultaten aan van de gespecialiseerde websites die concurreren met zijn eigen zoekmachines. 'Als je kijkt naar shopping is het duidelijk dat er heel wat concurrentie is - onder meer van Amazon en eBay, twee van de grootste winkelsites ter wereld - en dat de resultaten van Google Shopping de concurrentie niet hebben geschaad', schrijft Amit Singhal, de eerste vicevoorzitter van Google. Met grafieken probeert hij aan te tonen dat Google Shopping op de Franse, Duitse en Britse markt maar een kleine speler is. (Belga/MI)