Google verwerpt beschuldiging van machtsmisbruik door Europese Commissie

© Reuters

‘Er is niets van aan dat Google met Google Shopping, zijn zoekmachine om prijzen te vergelijken, de concurrentie schaadt en consumenten benadeelt, zoals de Europese Commissie beweert’. Dat schrijft het Amerikaanse technologiebedrijf in een blogpost.

De Europese Commissie beschuldigde Google ervan zijn machtspositie te misbruiken. ‘Het tegendeel is waar’, aldus Google. ‘Mensen hebben vandaag meer keuze dan ooit tevoren.’

De zoekgigant haalt in zijn blogpost, die gepubliceerd werd nog voor commissaris Margrethe Vestager officieel bekendmaakte dat ze Google van machtsmisbruik verdenkt, de goede resultaten aan van de gespecialiseerde websites die concurreren met zijn eigen zoekmachines.

‘Als je kijkt naar shopping is het duidelijk dat er heel wat concurrentie is – onder meer van Amazon en eBay, twee van de grootste winkelsites ter wereld – en dat de resultaten van Google Shopping de concurrentie niet hebben geschaad’, schrijft Amit Singhal, de eerste vicevoorzitter van Google.

Met grafieken probeert hij aan te tonen dat Google Shopping op de Franse, Duitse en Britse markt maar een kleine speler is.

(Belga/MI)

Partner Content