De toezichthouder, de Federal Communications Commission, wil dat providers iedere gebruiker dezelfde toegang geven tot alle informatie die er is. In dat geval kunnen providers geen geld vragen voor voorrang op het net.

Voor providers kan het namelijk interessant zijn om bepaalde diensten die veel bandbreedte vragen, als videostreamers, te vertragen. Hierdoor wordt het gebruik ervan gedemotiveerd - iets de provider toejuicht. Netflix is blij met de uitspraak. Het bedrijf was bang dat providers de toegang zouden kunnen beperken.

De FCC noemde de uitspraak 'een overwinning voor consumenten en vernieuwers, die ongeremde toegang tot het hele web verdienen, en het zorgt ervoor dat internet een platform van ongekende innovatie, vrije meningsuiting en economische groei blijft'.

(ANP/WK)

De toezichthouder, de Federal Communications Commission, wil dat providers iedere gebruiker dezelfde toegang geven tot alle informatie die er is. In dat geval kunnen providers geen geld vragen voor voorrang op het net.Voor providers kan het namelijk interessant zijn om bepaalde diensten die veel bandbreedte vragen, als videostreamers, te vertragen. Hierdoor wordt het gebruik ervan gedemotiveerd - iets de provider toejuicht. Netflix is blij met de uitspraak. Het bedrijf was bang dat providers de toegang zouden kunnen beperken.De FCC noemde de uitspraak 'een overwinning voor consumenten en vernieuwers, die ongeremde toegang tot het hele web verdienen, en het zorgt ervoor dat internet een platform van ongekende innovatie, vrije meningsuiting en economische groei blijft'.(ANP/WK)