De brandweer van de hulpverleningszone Noord-Limburg kreeg zaterdagavond rond 23.30 uur een melding van een brandende gsm-mast aan de voetbalterreinen van Sporting Grote Heide in Pelt. De politie en een branddeskundige hebben zondag een uitgebreid sporenonderzoek verricht en het parket van Limburg is intussen een onderzoek gestart. Er zijn sterke vermoedens dat er kwaad opzet met de brand gemoeid is. Zo bleek de draadafsluiting aan de zendmast te zijn doorgeknipt.

Ware plaag

In Nederland en Groot-Brittannië is er een ware plaag van in brand gestoken gsm-masten. Volgens actievoerders zou de straling van met name 5G-antennes slecht zijn voor de gezondheid en het milieu. Sommige complotdenkers zouden ook suggereren dat er een verband is tussen 5G en de verspreiding van het coronavirus, maar daar is geen enkel bewijs voor. In Groot-Brittannië is de politie extra alert rond zendmasten.

Het parket van Limburg wilde zondag nog niet bevestigen of de brandende mast in Pelt ook in die context moet worden gezien. Pelt is wel een van de dertig gebieden waar Proximus begin deze maand als eerste operator in ons land startte met de uitrol van 5G. Een woordvoerder van het telecombedrijf laat echter weten dat de gsm-mast in kwestie niet uitgerust is met 5G-technologie. 'Het is geen mast van Proximus', benadrukt hij.

De brandweer van de hulpverleningszone Noord-Limburg kreeg zaterdagavond rond 23.30 uur een melding van een brandende gsm-mast aan de voetbalterreinen van Sporting Grote Heide in Pelt. De politie en een branddeskundige hebben zondag een uitgebreid sporenonderzoek verricht en het parket van Limburg is intussen een onderzoek gestart. Er zijn sterke vermoedens dat er kwaad opzet met de brand gemoeid is. Zo bleek de draadafsluiting aan de zendmast te zijn doorgeknipt.In Nederland en Groot-Brittannië is er een ware plaag van in brand gestoken gsm-masten. Volgens actievoerders zou de straling van met name 5G-antennes slecht zijn voor de gezondheid en het milieu. Sommige complotdenkers zouden ook suggereren dat er een verband is tussen 5G en de verspreiding van het coronavirus, maar daar is geen enkel bewijs voor. In Groot-Brittannië is de politie extra alert rond zendmasten.Het parket van Limburg wilde zondag nog niet bevestigen of de brandende mast in Pelt ook in die context moet worden gezien. Pelt is wel een van de dertig gebieden waar Proximus begin deze maand als eerste operator in ons land startte met de uitrol van 5G. Een woordvoerder van het telecombedrijf laat echter weten dat de gsm-mast in kwestie niet uitgerust is met 5G-technologie. 'Het is geen mast van Proximus', benadrukt hij.