De zogenaamde 'neobank' is actief in Europa met een Litouwse banklicentie. Revolut merkte de cyberaanval in de late avond van 11 september op en kon de aanval tegen de volgende ochtend isoleren.

Hoeveel klanten getroffen zijn, wilde de woordvoerder niet kwijt. Maar in een mededeling aan de toezichthouder in Litouwen valt te lezen dat 50.150 klanten betrokken zijn.

Via een mededeling op de website Reddit laat Revolut de klanten weten dat geen gegevens over bankkaarten, pincodes of wachtwoorden gestolen zijn. Waarschijnlijk gingen hackers aan de haal met gegevens over kaarttransacties, namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers.

De zogenaamde 'neobank' is actief in Europa met een Litouwse banklicentie. Revolut merkte de cyberaanval in de late avond van 11 september op en kon de aanval tegen de volgende ochtend isoleren.Hoeveel klanten getroffen zijn, wilde de woordvoerder niet kwijt. Maar in een mededeling aan de toezichthouder in Litouwen valt te lezen dat 50.150 klanten betrokken zijn.Via een mededeling op de website Reddit laat Revolut de klanten weten dat geen gegevens over bankkaarten, pincodes of wachtwoorden gestolen zijn. Waarschijnlijk gingen hackers aan de haal met gegevens over kaarttransacties, namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers.