De hackers claimen dat ze in totaal 1,5 terabyte aan data hebben gestolen van HBO. De zender bevestigt tegenover de entertainmentsite alleen dat er een lek is en dat het wordt onderzocht. De daders stellen dat ze 'later' meer materiaal online willen zetten.

'We zijn onmiddellijk een onderzoek gestart en werken samen met de politie', aldus HBO. Richard Plepler, topman van het bedrijf, liet via mail zijn werknemers weten dat een aantal 'programma's' zijn gestolen.

Onder het materiaal is het script van de aflevering van volgende week van Game of Thrones. De hitserie heeft in het verleden vaker te maken gehad met hackers. Zo werden in 2015 de eerste vier aflevering van seizoen vijf online gezet. Sindsdien zijn er allerlei extra beveiligingsmaatregelen in gang gezet.

De hackers claimen dat ze in totaal 1,5 terabyte aan data hebben gestolen van HBO. De zender bevestigt tegenover de entertainmentsite alleen dat er een lek is en dat het wordt onderzocht. De daders stellen dat ze 'later' meer materiaal online willen zetten.'We zijn onmiddellijk een onderzoek gestart en werken samen met de politie', aldus HBO. Richard Plepler, topman van het bedrijf, liet via mail zijn werknemers weten dat een aantal 'programma's' zijn gestolen.Onder het materiaal is het script van de aflevering van volgende week van Game of Thrones. De hitserie heeft in het verleden vaker te maken gehad met hackers. Zo werden in 2015 de eerste vier aflevering van seizoen vijf online gezet. Sindsdien zijn er allerlei extra beveiligingsmaatregelen in gang gezet.