Hackers stelen script Game of Thrones

© .

HBO is het slachtoffer geworden van hackers. In ieder geval één script van een aflevering van Game of Thrones en twee nog niet uitgezonden episodes van Ballers en Room 104 zijn online gezet, meldt Entertainment Weekly. De betaalzender heeft het lek ook toegegeven.

De hackers claimen dat ze in totaal 1,5 terabyte aan data hebben gestolen van HBO. De zender bevestigt tegenover de entertainmentsite alleen dat er een lek is en dat het wordt onderzocht. De daders stellen dat ze ‘later’ meer materiaal online willen zetten.

‘We zijn onmiddellijk een onderzoek gestart en werken samen met de politie’, aldus HBO. Richard Plepler, topman van het bedrijf, liet via mail zijn werknemers weten dat een aantal ‘programma’s’ zijn gestolen.

Onder het materiaal is het script van de aflevering van volgende week van Game of Thrones. De hitserie heeft in het verleden vaker te maken gehad met hackers. Zo werden in 2015 de eerste vier aflevering van seizoen vijf online gezet. Sindsdien zijn er allerlei extra beveiligingsmaatregelen in gang gezet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content