Dow-Sec stuurde zondag even na 11 uur tweets de wereld in waarin het platleggen van de website senate.be wordt bekendgemaakt. Daarin meldt het collectief dat de website "aan het staken" is uit protest tegen de 45 urenweek, een verwijzing naar het voorstel van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) over de versoepeling van de werktijd.

Het hackerscollectief stelt in zijn tweets ook dat het "niet verzwakt" is door de arrestatie van een van hun leden.

"Ze zijn er inderdaad in geslaagd de website plat te leggen", zo reageert Patrick Peremans, woordvoerder van de Senaat. "Ze hebben massaal onze website bestookt." Er wordt nu geprobeerd om de website zo snel mogelijk weer online te brengen, benadrukt hij nog.

Het hackerscollectief had de voorbije maanden nog verschillende overheidswebsites platgelegd. Zo werden de website van premier Charles Michel (premier.be), van het Belgische koningshuis (monarchie.be) en van de nucleaire waakhond Fanc gehackt. In april werden nog verschillende vermoedelijke leden van het collectief opgepakt. (Belga/NS)

Dow-Sec stuurde zondag even na 11 uur tweets de wereld in waarin het platleggen van de website senate.be wordt bekendgemaakt. Daarin meldt het collectief dat de website "aan het staken" is uit protest tegen de 45 urenweek, een verwijzing naar het voorstel van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) over de versoepeling van de werktijd. Het hackerscollectief stelt in zijn tweets ook dat het "niet verzwakt" is door de arrestatie van een van hun leden. "Ze zijn er inderdaad in geslaagd de website plat te leggen", zo reageert Patrick Peremans, woordvoerder van de Senaat. "Ze hebben massaal onze website bestookt." Er wordt nu geprobeerd om de website zo snel mogelijk weer online te brengen, benadrukt hij nog. Het hackerscollectief had de voorbije maanden nog verschillende overheidswebsites platgelegd. Zo werden de website van premier Charles Michel (premier.be), van het Belgische koningshuis (monarchie.be) en van de nucleaire waakhond Fanc gehackt. In april werden nog verschillende vermoedelijke leden van het collectief opgepakt. (Belga/NS)