Hackerscollectief Down-Sec legt website Senaat plat

© BELGA

De website van de Senaat is zondag door het hackerscollectief Down-Sec platgelegd via een zogenaamde DDoS-aanval, waarbij de servers bestookt worden met aanvragen waardoor ze plat gaan. Een woordvoerder van de Senaat bevestigt dat er sprake is van een cyberaanval.

Dow-Sec stuurde zondag even na 11 uur tweets de wereld in waarin het platleggen van de website senate.be wordt bekendgemaakt. Daarin meldt het collectief dat de website “aan het staken” is uit protest tegen de 45 urenweek, een verwijzing naar het voorstel van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) over de versoepeling van de werktijd.

Het hackerscollectief stelt in zijn tweets ook dat het “niet verzwakt” is door de arrestatie van een van hun leden.

“Ze zijn er inderdaad in geslaagd de website plat te leggen”, zo reageert Patrick Peremans, woordvoerder van de Senaat. “Ze hebben massaal onze website bestookt.” Er wordt nu geprobeerd om de website zo snel mogelijk weer online te brengen, benadrukt hij nog.

Het hackerscollectief had de voorbije maanden nog verschillende overheidswebsites platgelegd. Zo werden de website van premier Charles Michel (premier.be), van het Belgische koningshuis (monarchie.be) en van de nucleaire waakhond Fanc gehackt. In april werden nog verschillende vermoedelijke leden van het collectief opgepakt. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content